Boodschappen bezorgd tot aan je voordeur met HelloFresh

Boodschappen bezorgd tot aan je voordeur met HelloFresh

Let je even niet op, is er weer een nieuwe eettrend! Neem bijvoorbeeld de maaltijdbox: een box vol verse ingrediënten en eenvoudige recepten thuisbezorgd wanneer het jou uitkomt. Dat klinkt praktisch en makkelijk. Bovendien beloven de recepten veel goeds. Het is goedkoper dan de gewone afhaal- of maaltijdbezorgservice en je hebt controle over wat je eet, omdat je zelf de recepten kiest. Ik heb HelloFresh, de marktleider op het gebied van maaltijdboxen, getest en vergeleken met het traditionele boodschappen doen in de supermarkt. Ik kan je alvast één ding verklappen: het was een groot succes!

HelloFresh

Als de nummer 1 maaltijdbox heeft HelloFresh mij niet teleurgesteld. Het bestellen van de box was eenvoudig, alle ingrediënten waren vers, de bezorging was op tijd en – nog belangrijker – het was lekker! Ik kon zelf de recepten kiezen uit een heel uitgebreid menu. Er zijn Quick & Easy-recepten die je binnen 25 minuten op tafel zet, waaronder een heerlijke linguine met kipgehakt en rode pesto. Voor speciale avonden zijn er Premium-recepten, zoals de gebakken zeebaarsfilet met salieboter. Ook staan er verschillende vegetarische recepten op het menu, zoals de romige groentelasagne met aubergine, spinazie en kaas. Het viel me erg mee hoe duur het was – als je alle ingrediënten in de supermarkt koopt, ben je vaak net zo veel kwijt. Daarnaast vind ik het heerlijk om de supermarkt over te slaan en alles thuis te laten bezorgen.

Duurzamer dan zelf boodschappen doen?

Het schijnt dat ingrediënten in de supermarkt langer onderweg zijn en ze liggen vaak ook nog een paar dagen in het schap voordat ze gekocht worden. BijHelloFresh werkt het anders: die bestelt elke week rechtstreeks bij de leveranciers wat ze nodig hebben voor de boxen. Supervers dus – en dat was het ook echt! Nadat alle ingrediënten bij HelloFresh zijn ingepakt wordt de box in één keer thuisbezorgd. Ik hoef niet bij verschillende winkels te stoppen en één busje brengt de boodschappen naar meerdere adressen in plaats van andersom. Er worden dus minder kilometers gemaakt dan wanneer ik de boodschappen zelf zou doen. Nog een groot voordeel: met HelloFresh verspil ik geen eten. Je krijgt alle ingrediënten namelijk in precies de juiste hoeveelheden. Terwijl ik in de supermarkt meestal meer koop dan ik eigenlijk nodig heb, wat uiteindelijk vaak in de prullenbak belandt – zonde! Wat betreft het verpakkingsmateriaal: dat wordt wel gebruikt in de HelloFresh Box, maar minder dan in de supermarkt.

Conclusie

Ik ben enthousiast over het concept, de ruime keuze aan recepten, de bereidingstijd en de kwaliteit van de ingrediënten in de box. De ingrediënten zijn supervers en je verspilt niks. Je kookt maaltijden die veel beter en verser zijn dan wanneer je iets afhaalt of laat thuisbezorgen. Daarnaast bespaar je tijd én kilometers doordat HelloFresh het menu bedenkt en de boodschappen bij jou thuis bezorgt. Dus geen zorgen over wat je nu weer moet koken én geen lange rijen in de supermarkt. Met HelloFresh kun je lekker thuis blijven en toch genieten van een verse maaltijd. Lang leve de maaltijdbox!

Het HelloFresh-team heeft een speciale aanbieding voor onze lezers: Klik op deze link en krijg korting op jouw eerste 3 boxen!

Klik op deze link en krijg korting op jouw eerste 3 boxen!